Image Alt

Huidverbetering

Achtergrond huidverbetering 1

De CryoSkin zorgt middels koude voor vaatvernauwing in de huid. Vaatvernauwing zorgt voor de activering en vorming van actine-spanningsvezels2, welke vooral prominent aanwezig zijn in fibroblasten3. Actine-spanningsvezels zijn noodzakelijk voor de vorming en het onderhoud van cellen en de bindweefselmatrix. Het bindweefselmatrix bestaat met name uit langgerekte, vezelachtige eiwitten zoals collageen, fibronectines en elastines4.

Belangrijk gegeven is dat vaatvernauwing kan leiden tot vaatverwijding wanneer weefseltemperatuur onder de 15 ° C wordt bereikt. De vaatverwijding bereikt een maximum bij weefsel temperaturen van 0 ° C. 5

Vaatverwijding zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie, wat nieuwe haarvaatjes (de kleinste haarvaatjes in het lichaam) doet creëren6. Deze nieuwe haarvaatjes stimuleren bindweefselcellen, voornamelijk de fibroblasten. De stimulatie van de fibroblasten leidt tot een verhoging van de elastine biosynthese, collageen en hyaluronzuur. Deze zijn verantwoordelijk voor de algemene huidkwaliteit en elasticiteit. 7

Kort gezegd, de kou heeft een tweeledige functie. In eerste instantie verbetert het de bindweefselmatrix. Ten tweede werkt de kou door op fibroblasten, welke nieuw collageen en elastine aanmaken. Dit geeft een ​​frissere en jongere uitstraling van de huid.

Gebruikte publicaties:
1. Stevens WG. “Cryolipolysis and skin tightening.” Dermatol Surg. 2014 Dec;40 Suppl 12:S184-9.
2. Totsukawa G. “Distinct Roles of Rock (Rho-Kinase) and Mlck in Spatial Regulation of Mlc Phosphorylation for Assembly of Stress Fibers and Focal Adhesions in 3t3 Fibroblasts” J Cell Biol. 2000 Aug 21; 150(4): 797–806.
3. Tojkander S. “Actin stress fibers – assembly, dynamics and biological roles” Journal of Cell Science. 2012 Apr 15;125(Pt 8):1855-64.
4. Kusindarta DL.“The Role of Extracellular Matrix in Tissue Regeneration”. Intechopen. 2018 Mar 29, DOI: 10.5772/intechopen. 75728
5. K. Galloway PT, DSc, ECS, in Orthopaedic Physical Therapy Secrets (Third Edition), 2017
6. Holowatz LA. “Aging and the control of human skin blood flow” Front Biosci. 2010 Jan 1; 15: 718–739
7. N Panovska, A Dimitrova. “Complex Effects of Hot and Cold Procedures on Skin Elasticity in Spa & Wellness” European Scientific Journal, 2018 Feb 18; ESJ 14 (6), 1

Toepassing huidverbetering met CryoSkin

CryoSkin Facial
Het verbeteren van de huid op het gezicht, hals en decolleté om het gezicht zijn vorm te hervinden. De behandeling helpt voor een ​​frissere, jongere uitstraling vanaf het voorhoofd tot op de borst. Een huidtemperatuur van 6° C wordt bereikt, om de behandeling niet onaangenaam te maken.

CryoSkin Toning Lichaam
Het verbeteren van de huid op de rest van het lichaam. De behandeling helpt voor een ​​frissere, jongere uitstraling vanaf de voet tot de decolleté. Een huidtemperatuur van 0° C wordt toegepast, om een maximale vasodilatie te bewerkstelligen.

CryoSkin Toning tegen cellulite
Lees hier meer…

Huidverbeteringsprogramma voor het verminderen van cellulite

Het verminderen van cellulite, niet te verwarren met de onderhuidse bacteriële infectie cellulites, gebeurd d.m.v. de huidverbeteringsmethode. Cellulite, de zogenaamde sinaasappelhuid, ontstaat bij een verhoging van het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel. De ligamenten tussen subcutis en dermis hebben een bepaalde lengte, waardoor vetcellen boven de ligamenten zullen verschijnen. Dit zorgt voor vernauwing van de bloedvaten met het gevolg van een slechte bloedcirculatie en vochtafvoer. Vet, afvalstoffen en vocht worden steeds moeilijker afgevoerd, waardoor het bindweefsel verhard en er een bobbelige huid ontstaat. 95% van de vrouwen heeft cellulite, wat voornamelijk voorkomt op de billen en de bovenbenen. In een enkel geval komt het ook op de buik of zelfs de bovenarmen voor.

Gezonde huid en huid met cellulite
Gezonde huid en huid met cellulite

Cryotherapie heft de blokkades in de huid op en zorgt ervoor dat de stofwisseling en bloedcirculatie sterk verbeteren. Door de verbeterde circulatie zullen de toevoer van zuurstof en de afvoer van afvalstoffen weer op gang komen. Tegelijkertijd worden de fibroblasten gestimuleerd om meer collageen aan te maken, waardoor de huid weer gladder, steviger en gezonder wordt. Bij de behandeling van cellulite wordt cellulite in drie verschillende stadia’s gecategoriseerd: Zachte cellulite (Adipose Cellulite), Harde cellulite (Aqueous Cellulite) en Oedemateuze cellulite (Fibrous Cellulite). Afhankelijk van de diagnose kan het slimming programma (max eens per twee weken) worden gecombineerd met het huidverbeteringsprogramma voor verbeterende resultaten.


Fases van cellulite en hoe te herkennen

Verbeteren lichaamscontouren

In de afgelopen jaren is cryotherapie door cryolipolyse uitgegroeid tot een non-invasieve methode voor reductie van vetweefsel. Het principe achter cryolipolyse maakt gebruik van het uitgangspunt dat vetcellen vatbaarder zijn voor verkoeling dan andere huidcellen. Door gecontroleerde koeling op de juiste temperatuur start het celdood programma van vetcellen eerder dan andere lichaamsonderdelen. Door deze methode, wat klinische onderzocht is, kan subcutaan vet op de behandelingsplaats tot 25% verminderen na één behandeling. Bij 86% van de behandelde patiënten werd verbetering gezien. Onderzoek heeft bewezen dat cryolipolyse een zeer veilige en efficiënte methode voor verbeteren van lichaamscontouring is. Resultaten worden met slechts minimaal ongemak bereikt, met een hoge patiënttevredenheid.

Toepassing verbeteren lichaamscontouren met CryoSkin
Met de thermische shock initieert CryoSkin het apoptose-proces, of geprogrammeerde celdood, een van nature voorkomende sequentie die wordt ondersteund door het lymfestelsel.

Een sessie start met gelokaliseerde opwarming, gevolgd door een sub-zero massage en sluit weer af met opwarming. De eerste opwarming zorgt dat vetcellen naar het oppervlakte trekken en spieren ontspannen. De gevolgde koeling zorgt voor onmiddellijke daling van de temperatuur, wat apoptose initiëert zodra de vetcellen zijn gekoeld tot 4 graden celcius. Dit is de temperatuur waarbij vetcellen zichzelf niet langer kunnen onderhouden. Zodra deze celdood is geïnitieerd, zullen de vetcellen worden omgezet in cellulaire resten, die gedurende de volgende veertien dagen door het lymfestelsel worden afgevoerd. De afsluitende opwarming zorgt voor de stimulatie van de cellulaire resten naar de lymfeknopen, om de afvoer te bevorderen.

Naast het bloedvatenstelsel is het lymfestelsel ook overal aanwezig in je lichaam. Deze is belangrijk voor de afweer tegen infecties en ziekten, en voor het opruimen van afvalstoffen/cellulaire resten uit de weefsels. Het lymfestelsel begint in de weefsels en vervoert lymfe van de weefsels naar lymfevaten, die vervolgens bij de lymfeklieren terechtkomen. De lymfeklieren werken als een filter en zijn de belangrijkste reinigingsdienst in het lichaam. Ziekteverwekkers als bacteriën en virussen worden hier onschadelijk gemaakt. Ook cellulaire resten worden door het lymfestelsel afgevoerd. Na het passeren van een lymfeklier, worden ze overgedragen aan de bloedbaan. De afvalstoffen worden via urine en ontlasting zonder schade afgevoerd.

Een CryoSkin lichaamscontour sessie kan maximaal eenmaal per 14 dagen worden gedaan, om het lymfestelsel niet te overbelasten. Overbelasting van het lymfestelsel geeft een verlaagde weerstand en meer kans op ziektes en infecties. Genoeg water drinken en beweging helpt bij het goed functioneren van lymfestelsel.

Bij de afsluitende opwarming van een CryoSkin behandeling worden de cellulaire resten gemaseerd naar de lymfeknopen. Deze zitten in de hals, langs de luchtpijp, in de oksels, bij de longen, in de buikholte, in de bekken, in de knieholtes en in de liezen. Dit zal de afvoer van cellulaire resten bevorderen.